Gebogen wanden

Gebogen wanden vormen geen enkel probleem bij het aankleden met lijsten dankzij onze flexibele versies ‘de FLEX’ die voor heel wat types lijsten bestaat.

Heel wat ORAC DECOR referenties hebben naast een rigide lijst (vaste vorm) ook een plooibare, flexibele versie, die FLEX genoemd wordt.

pastedGraphic.png

Daarmee kan je zelfs op gebogen wanden onze producten gebruiken.Niet alle sierlijsten die we aanbieden hebben een FLEX. Indien de referentie een FLEX heeft dan zal je de referentie terugvinden met (flex) en zonder F (standaard uitvoering) na de referentie. 

Installeren van de flex heeft ook zijn beperkingen. Voor iedere lijst is er een minimum radius vereist wanneer je van de gebogen wand een volledige cirkelvorm maakt. Meer uitleg vind je op deze pdf. (link FLEX diagram)

Bijvoorbeeld: de P8030 is een veel gebruikte wandlijst in zijn vaste, rigide vorm. Wanneer je ook dit product in flexibele vorm nodig hebt dan kun je de referentie onder de referentie P8030F bestellen. Die ‘F’ staat dan voor de FLEX.

De voorbeelden hieronder zullen alles wat duidelijker maken.

Gang met gebogen wand:

In deze gang gebruikte men de ORAC DECOR wandlijst DX157 (Square collectie) die nu ook verkrijgbaar is in Flex. Op de rechterwand zie je de standaard wandlijst, aan de linkerkant de gebogen flexibele versie van de ORAC DECOR muurlijst.

Gebruikt product:

Gebogen kroonlijst (zowel convex als concaaf)

In deze mooi betegelde badkamer werkt een statige, verfijnde kroonlijst  de overgang met het plafond mooi af. Hier maakt men gebruik van de ORAC DECOR kroonlijst C321, één van onze meest verkochte sierlijsten.

Aan de linkerkant van de foto wordt begonnen met de installatie van de C321 in rigide (vaste) vorm. Daarop aansluitend moet deze lijst naar binnen toe plooien om de curve te maken in de douche. Dit kan je enkel op een goede manier bekomen door het gebruik van de C321F (de flexibele versie dus, die je apart moet bestellen).

Boven de deur heeft men dan opnieuw de C321 in vast vorm verwerkt, maar daarna  moet de kroonlijst opnieuw een bocht maken (naar buiten toe, convex) en dit gebeurt opnieuw met het gebruik van de C321F.

Zo zie je dat de flexibele kroonlijst horizontaal zowel naar binnen als buiten kan geplooid worden. Een plezier om ook moeilijkere zones met onze producten aan te pakken.

Gebruikte producten:

Meer horizontale buigingen met de FLEX

Niet enkel kroonlijsten maar ook heel wat ORAC DECOR wandlijsten en ook enkele van de ORAC DECOR plinten bieden we in flexibele vorm aan en kunnen dus ook horizontaal zowel hol als bol gebogen worden.

In dit project kwamen de flexibele sierlijsten goed van pas om de ronding te volgen van de ruimte waarin de badkuip te vinden is.

In deze holle ruimte werkt men van bovenaan te beginnen  met de ORAC DECOR wandlijst P8030F.

Een tiental centimeter lager heeft men evenwijdig de ORAC DECOR wandlijst P9020F verwerkt.

Die twee lijsten creëren samen het effect van een soort grote band op de muur.

Onderaan werkt  de ORAC DECOR plint SX118F de badruimte af.

Alle sierlijsten in de holle ruimte zijn dus flexibele versies.

Gebruikte producten in holle ruimte van boven naar beneden:

Deuropeningen met bogen: ORAC DECOR biedt de oplossing

Deze deuropening die een kijk geeft op de rest van het restaurant was eerst een probleemzone. Tot dat de eigenaar ORAC DECOR aansprak om met flexibele lijsten de mooie ronding meer in de verf te zetten.

Links en rechts op de muur (en ook achteraan op de ver afliggende muur te zien) hebben we een lambrisering gemaakt waarbij als wandlijst en als kaderlijst telkens de ORAC DECOR wandlijst P9010 aangebracht werd. De lambrisering heeft men onderaan afgewerkt met de statige ORAC DECOR plint SX156.

Maar we focussen hier vooral op de deuromranding. Hier werd ook gekozen voor de ORAC DECOR wandlijst P9010 die hier weliswaar vertikaal geplaast wordt.

De wandlijst moet echter wel meedraaien met de boog die vanaf anderhalve meter van de grond ingezet wordt en vanaf die plaats wordt de P9010 (vaste vorm) gekleefd aan de P9010F die de curve voor zijn rekening neemt. Eens de curve gepasseerd aan de rechterzijde wordt opnieuw overgegaan naar de P9010 in vaste vorm.

Zo wordt een boog op een mooie manier aangekleed.

Gebruikte producten voor deuromranding:

P9010 – P9010F

Lambrisering werd samengesteld uit (van boven naar beneden):

Als wandlijst en kaderlijst

Buigingen vertikaal en horizontaal met wandlijsten

Wil je graag bestaande meubels, schouwen, attributen,… opsmukken en decoreren? De ORAC DECOR rigide en flexibele wandlijsten kunnen je een eindje vooruit helpen.

Op de linkerfoto zie je  een haardvuurtje omrand met onze flexibele wandlijst P4020F. De gezellige curves die het geheel omranden worden vrolijk gevolgd door onze wandlijst P4020F. Deze decoratieve toets geeft het geheel duidelijk extra cachet.
Let trouwens ook op de ORAC DECOR SX118 plint  onder het meubel zodat er een mooie overgang is met het rustiek parket.

Op de rechterfoto is het de P8020F die de afzuigkap opfleurt. Soms zie je dat een klein accent een duidelijke meerwaarde geeft aan je interieur. Het proberen waard.

Gebruikte producten linkerfoto:

Groot kader met gebogen vormen op plafond

I

Hier creëert men  een groot in een hemelse kleur middenkader.

Ons gaat het hier vooral om hoe deze kaders tot stand komen.

Hierbij maakt men gebruik van 1 wandlijst zowel in rigide (vaste) als in flexibele vorm.

Op de rechte stukken zie je de bredere ORAC DECOR wandlijst P8040. Aan de buitenzijde van het grote middenkader gaat de P8040 over in de P8040F die erin slaagt om een mooie boogvorm te creëren die dan naadloos weer overgaat in de vaste vorm van de P9040.

Een statige manier om je plafond dat extra cachet te geven.

Gebruikte producten plafondkaders:

Bij Discovering Decor kun je ORAC DECOR online bestellen op onze webpagina. Ook per mail en telefonisch kan ORAC DECOR besteld worden.

BewarenBewaren