Kaders op muren en plafonds

 

Met onze producten van Orac Decor® kun je een lege muur op een creatieve manier invullen!

Door te werken met kaders op plafonds en vooral muren geef je je interieur dat extra cachet. Naargelang je eigen stijl ga je de heel strakke, moderne, toer op. Maar je kunt ook meer voeling hebben met de vele versiersels van de klassieke look.

Je kunt kaders maken met onze wandlijsten, zo lang en zo breed je zelf wil. Maar je kunt ook gebruik maken van onze voorgemaakte panelen. Die bestaan trouwens ook in verschillende maten.

En net als al onze Orac producten zijn onze voorgemaakte panelen stevig, eenvoudig te plaatsen en gemakkelijk te overschilderen.

Zo valt de New Classics collectie heel erg in de smaak. Met de Autoire lijn ga je ronduit voor de moderne look. Met de Chevron kies je voor een klassiek model dat met de nieuwe technologie werd gerealiseerd. 

Deze rubriek geeft je heel wat voorbeelden om je wand mooi in te delen en van je saaie muur een hoogstaand decoratief geheel te maken. Geniet van de vele voorbeelden hieronder.

 

Kaders in de gang

Een vlakke muur tot leven brengen: <wallscaping> noemen we dat. Met de uitgebreide keuze aan ORAC DECOR wandlijsten creëer je in een oogwenk een lambrisering of kader op muur of plafond. Bovendien zijn ze eenvoudig te plaatsten en veelal in flexibele uitvoering beschikbaar.

Hippe tienerkamer met ORAC wandlijst.

Deze mooi ingerichte tienerkamer straalt klasse uit door het gebruik van welgeteld één mooie ORAC wandlijst. Met deze sierlijst uit het ORAC gamma werd vierkanten gemaakt op de wanden. Dit effect bekom je dus met onze ORAC sierlijst DX157-2300d. Deze ORAC DECOR wandlijst wordt hier ook gebruikt als afwerkingsplint. Deze wandlijst heeft ook een flexibele versie.

Gebruikte sierlijst:

Licht klassiek interieur met eigentijdse look and feel

Deze eigentijdse invulling van de muur maakt uw interieur compleet. Laat ons bovenaan beginnen. We spreken hier enkel over de muur waar de zwarte kaders in verwerkt werden. De CX123 AXXENT kroonlijst is een evenwichtige kroonlijst met een typische grootte die in Europese interieurs gebruikt wordt.

De muur wordt ingedeeld in 3 grote vlakken. Die 3 grote vlakken worden gemaakt door het gebruik van de ORAC DECOR P8030 wandlijst die telkens in verstek gezaagd wordt. Daaronder wordt de DX121-2300 wandlijst gebruikt over de volledige lengte van de muur. Deze wandlijst wordt gebruikt als ‘DADO RAIL’ , een Engelse term die de muur eigenlijk opdeelt in een bovenstuk en een onderstuk. Die dado rail wordt normaal gezien op 1/3 van de hoogte van uw muur (meestal op 1 meter hoogte) geplaatst.
Onder de DADO RAIL wordt vervolgens 1 groot kader gevormd, over de ganse wand, dus niet zoals bovenaan met 3 vlakken. Dit groot vlak wordt opnieuw gemaakt met de ORAC DECOR wandlijst P8030.

Dit geheel wordt afgewerkt met de zeer elegante ORAC DECOR plint SX118 die je zelfs in staat stelt om kabels te verbergen. Een decor om U tegen te zeggen, toch?

Gebruikte producten van boven naar beneden:

Eclectisch geheel: mengeling van klassieke en moderne toetsen

Deze frisse look wordt bekomen met het gebruik van heel wat ORAC DECOR decoratieve producten. Van bovenaan begin je met een grote klassieke geornamenteerde ORAC DECOR kroonlijst C219. Daaronder wordt met kaders gewerkt die een groot stuk van de wand bekleden. Voor dit kader wordt gebruik gemaakt van de ORAC DECOR wandlijst P8030.

Een 15- tal cm boven de plint wordt de ORAC DECOR wandlijst PX 103 verwerkt.

De ORAC DECOR plint SX155 wordt onderaan geplaatst en werkt het geheel met een rechtlijnige, eigentijdse toets af.

Gebruikte producten van boven naar beneden:

Geometrische figuren op de wand

Deze wand is een staaltje van eigen creativiteit. Een speelse manier waarbij de ORAC DECOR wandlijst DX162-2300 verwerkt wordt.

Van bovenaan te beginnen wordt een lineaire moderne ORAC DECOR kroonlijst C363 gebruikt. Dit is een kroonlijst die enkel op het plafond gekleefd wordt en die geen aanhechting heeft met de muur.

Op de wand wordt de vlakke ORAC DECOR plint/wandlijst DX162-2300 telkens evenwijdig geplaatst en wordt er volgens een vierkant-patroon gewerkt. Creativiteit ten top dus.

Er wordt een lambrizeringslijst gebruikt op 1 meter hoogte.

Onderaan wordt de ORAC DECOR plint SX156 gebruikt. Tussen de lambrizeringlijst en de plint wordt een donkergroene kleur gebruikt die de lambrisering een mooie tint geeft.
Gebruikte producten van boven naar onder:

Zuil met kaders

Dit salon wordt opgefleurd door een product designed by Pierre Daems. ORAC DECOR kreeg voor dit zeer mooie organische gevormde verlichtingsarmatuur een RED DOT award. Deze ORAC DECOR verlichtingslijst C364 is zo geproduceerd dat ze een achterliggende boord heeft waarop gelijk welk type ledbar kan gelegd worden. Klasseverlichting!

Gebruikte producten:

Tijdloos klassiek interieur: een streling voor het oog

Bij dit interieur kan je volledig wegdromen terwijl u zich in een spannend boek verdiept. En toch is dit ‘droom-interieur’ niet zo moeilijk te verwezenlijken.

Bovenaan starten we met de ORAC DECOR kroonlijst C217. De C217 is een decorative sierlijst die als bestseller een elegante toets tussen uw plafond en wand aanbrengt. Deze sierlijst kan zelfs op 2 manieren geplaatst worden.

De kaders boven de wandlijst zijn gemaaktmet de ORAC DECOR wand-/kaderlijst P8030. In de hoekjes wordt telkens de P8030D verwerkt om het geheel een ietwat klassiekere en authentieke look te geven.

De ORAC DECOR wandlijst P9010 deelt de muur in 2 en dit op ongeveer 1 meter hoogte.

De kaders onderaan worden opnieuw gevormd door de P8030, ditmaal zonder de speciaal geornamenteerde hoekjes.

De ORAC DECOR plint SX118 maakt een statige overgang met het mooie parket dat zo nog meer in het oog springt. Toch veel liever een mooie geschilderde en waterresistente plint dan één of andere houtkleurige gefoliede plint, niet?

Een klassevol interieur dat volledig in deze grijze kleur werd afgewerkt. Klasse toch!

Gebruikte sierlijsten van boven naar onder:

Engels interieur met fleurige wand

Deze wand in 2 verschillende groentinten doet ons denken aan een decoratief geheel dat je kan terug vinden op een Britse mansion.

Hier werd onze ORAC DECOR plafondlijst C217 (bestseller) verwerkt.

De kaders op de wand zijn een combinatie van de ORAC DECOR kaderlijst P8030 met telkens het P8030 hoekje.

De plint werd verhoogd door twee wandlijstjes boven de plint te plaatsen en de wand er tussen in dezelfde lichtere groene kleur te schilderen. Die 2 wandlijsten zijn de ORAC DECOR wandlijst PX 113, een mooi geprofileerde wandlijst en eronder ongeveer 15cm lager, het minder opzichtig wandlijstje uit de AXXENT collectie PX103.

De mooie stevige LUXXUS plint SX118 maakt een perfecte overgang mogelijk naar de parketvloer.

Gebruikte producten van boven naar onder:

Geornamenteerde kaders op een beige achterwand

Met deze frivool geornamenteerde wandlijst ORAC DECOR P1020 worden stijvolle kaders gemaakt op de beige achterwand. Het bovenste kader en de onderste kaders werden afgewerkt met de bijpassende hoekstukken P201A en het vierkanten sierelementje P21.

Een bijpassende kroonlijst ORAC DECOR C338 uit de LUXXUS collectie en plint SX156 maken het geheel af.

Een mooie manier om de fotokaders te omranden en een vaste plaats in je interieur te geven.

Gebruikte producten van boven naar beneden:

ORAC DECOR wandlijsten en behang: beide producten zetten elkaar in de picture

Dit horizontaal gestreept behang verdient het om in de picture gezet te worden. Dit interieur kan op de volgende manier verwezenlijkt worden.

Bovenaan wordt de ORAC DECOR plafondlijst CX106 geïnstalleerd. Deze bestseller heeft al vaak zijn sporen verdiend.

De kaders die het behangpapier accentueren worden gemaakt met onze populaire AXXENT kaderlijst PX 103. Om de hoeken die ronding te geven wordt iedere keer een PX103A verwerkt.

De verhoogde plint wordt van boven naar beneden opgebouwd met de ORAC DECOR wandlijst PX103. Een tiental centimeter eronder wordt de ORAC DECOR wandlijst PX103 geplaatst en 15cm daaronder de ORAC DECOR plint SX118. Deze plint wordt daarna in 1 kleur gezet en geeft de indruk uit 1 stuk gemaakt te zijn. Niets is minder waar, deze mooi verhoogde plint bestaat dus uit 3 profielen allemaal in dezelfde kleur geschilderd samen met de wand.

Gebruikte producten van boven naar beneden:

Compleet Engels decor met kaders die schitterend Engels behang nog meer in de verf zetten

Dit prachtig Engels decor werd bekomen door enkel 2 van onze producten te verwerken in samenhang met dit typische Engels ‘floral design’ behang.

De ORAC DECOR wandlijst P8030 omrandt hier het geheel. Dit zou trouwens ook kunnen met zijn

grotere broer P8030.

De ORAC DECOR plint SX118 werkt dit mooi tafereel af. Zoals je ziet zijn al onze lijsten in een patineverf gezet wat dit verouderd effect geeft.

Gebruikte producten:

Kaders en figuren op plafond

Deze plafondkaders werden gemaakt met gebruik van 2 ORAC DECOR wandlijsten. De ORAC DECOR wandlijst P8020 (de iets bredere wandlijst) en zijn kleinere broer ORAC DECOR wandlijst P8030 komen hier volledig tot hun recht.

In alle foto’s wordt telkens ook met een flexibele lijst gewerkt om de rondingen of cirkels te bekomen. Dit kan echter niet bekomen worden met de rigide lijst P8020 of P8030 maar met zijn flexibele evenknie P8020F of P8030F. De rigide en flexible lijsten passen perfect op elkaar en zo kunnen rechte en gebogen lijsten elkaar afwisselen.

Op de foto’s wordt gebruikt gemaakt van:

Bij Discovering Decor kun je ORAC DECOR online bestellen op onze webpagina. Ook per mail en telefonisch kan ORAC DECOR besteld worden.

Discovering decor: de specialist in hoogwaardige sierlijsten, ornamenten zowel voor strakke als klassieke interieurs.