Lambriseringen

Hoe maak je een lambrisering? Wordt dat enkel uit 1 stuk gemaakt? Kan je lambriseringen overschilderen?

Hieronder vind je mogelijke manieren om tot een mooie stijlvolle schilderbare lambrisering te komen. Een vochtbestendige en overschilderbare lambrisering dan nog!

Creatief met onze DALTON collectie

Deze lambrisering in stappen:

Gebruikte producten voor deze lambrisering:

Deze manier van aanpakken stelt je in staat om zelf te beslissen hoe je lambrisering er finaal zal uit zien. Hier wordt gekozen voor verticale kaders op de muren, gebruik makend van onze lineaire DALTON lijsten.

Lambriseringsysteem: volledige muur bedekt

Wil je de volledige wand of muur bedekt hebben, dan bieden we jullie ook een super oplossing  aan.

Kijk hieronder hoe je deze waterresistente stevige lambrisering opbouwt.

PROMO-PAKKET aan 199.99 €

Deze lambrisering stap per stap:

Gebruikte producten voor deze lambrisering:

Tip: met 3 PX147 lijsten kan je 1 vierkante meer lambrisering maken van 1 meter hoogte. Eén lijst verzaag je telkens doormidden om tot stukken van 1 meter hoogte te komen. (Eén lijst is 2m lang)

De breedte van de PX 147 is 17 cm. Dus 6 stukken van 1 meter hoogte met een breedte van 17cm geven je ongeveer 1 vierkante meter lambrisering. De afdeklijst PX169 en de plint SX118 zorgen voor de afwerking.

Hier: downloadbare INSTALLATIE instructie

English paneling

Voor dit mooi afboordingssysteem wordt gebruikt gemaakt van een ORAC DECOR wandlijst P9010 , een (deur)paneel D507 (met een afmeting van 90.5 cm op 55 cm breedte) en de plint SX 155. Deze lambrisering komt dus wat hoger dan de vorige opstellingen. De ORAC DECOR plint SX155 wordt dus onderaan op de vloer geplaatst. Het wandpaneel wordt vertikaal geïnstalleerd.

Dus wat zie je eigenlijk? Bovenaan de P9010. Daaronder een stukje wand (hier gipswand), daaronder de D507, het deurpaneel. Daaronder opnieuw een stukje wand. En onderaan de plint. Dit alles samen in een fris blauw tintje gestopt en je bekomt deze mooie lambrisering. Het proberen waard!

Gebruikte producten voor deze lambrisering:

Lambriseringskunstwerk: samenspel van heel wat wandlijsten!

In deze hotelkamer wordt gespeeld met witte en zwarte tinten.  Aan de rechterkant zie je een zwarte lambrisering die gemaakt is uit een veelvoud van onder elkaar nauw aansluitende ORAC DECOR wandlijsten. Soms wordt een stukje wand tussengelaten zoals tussen de bovenste lijst DX119-2300 en dan de onderliggende lijsten waarvan bijvoorbeeld de PX114 en de PX113 de dienst uitmaken. Als plint wordt de SX156 gebruikt.

Gebruikte producten (onder andere):

Dit zelfde effect wordt op verschillende manieren toegepast. Nog voorbeelden zijn:

Spelen met breedtes

Gebruikte producten:

Horizontaal:

Hier wordt een lambrisering met 3 producten samengesteld. De kleine DX162-2300, de DX157-2300 en de 10 cm brede DX163-2300. De twee horizontaal blauw geschilderde wandlijsten/plinten zijn de referentie DX163-2000.

Tussen deze twee horizontale lijsten wordt vertikaal telkens met gelijkaardige wandlijsten gewerkt die alternerend wat smaller en breder zijn. Zo bekom je deze unieke lambrisiering. De grijze kleur op de achtergrond is de kleur van de wand.

Op die manier kan je zelf creatief de look van je eigen lambrisering bepalen.

Vertikaal:

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren