Lambrisering

De lambrisering is helemaal terug !

Elke saaie muur kun je met het aanbrengen van een lambrisering in een stijlvolle eyecather omvormen.

Het realiseren van een lambrisering hangt af van jouw  eigen creativiteit. Je kunt dus die monotone muur cachet geven door een samenspel van wandlijsten en/of plinten. Je kunt daarin de moderne strakke kant opgaan. Maar je kunt ook oog hebben voor de versiersels van een meer klassieke look. 

Heb je het niet in de vingers om zelf een creatie op te bouwen, dan maak je gewoon gebruik van onze wandpanelen ! Zo is er de Autoire uit de New Classics collectie die momenteel furore maakt !

Natuurlijk zijn al onze wandlijsten, plinten en wandpanelen heel stevig hetgeen heel vaak nodig is in ruimtes waar echt geleefd wordt!

Bovendien zijn onze lambriseringen heel eenvoudig te plaatsen en gemakkelijk te overschilderen. En niet te vergeten : ze zijn ook vochtbestendig.

Hieronder vind je mogelijke manieren om tot een mooie stijlvolle lambrisering te komen. 

Creatief met onze DALTON collectie

Deze lambrisering in stappen:

Gebruikte producten voor deze lambrisering:

Met deze aanpak kun je zelf  beslissen hoe je lambrisering er finaal zal uitzien. Hier heeft de plaatser gekozen voor verticale kaders op de muren waarbij hij onze lineaire DALTON lijsten gebruikt.

Lambriseringsysteem: volledige muur bedekt

Wil je de volledige wand of muur bedekken, dan bieden we jullie ook een super oplossing  aan.

Kijk hieronder hoe je deze waterresistente stevige lambrisering opbouwt.

PROMO-PAKKET aan 199.99 €

Deze lambrisering stap per stap:

Gebruikte producten voor deze lambrisering:

Tip: met 3 PX147 lijsten kan je 1 vierkante meer lambrisering maken van 1 meter hoogte. Eén lijst verzaag je telkens doormidden om tot stukken van 1 meter hoogte te komen. (Eén lijst is 2m lang)

De breedte van de PX 147 is 17 cm. Dus 6 stukken van 1 meter hoogte met een breedte van 17cm geven je ongeveer 1 vierkante meter lambrisering. De afdeklijst PX169 en de plint SX118 zorgen voor de afwerking.

Hier: downloadbare INSTALLATIE instructie

English paneling

Voor dit mooie afboordingssysteem  gebruikt de installateur de  ORAC DECOR wandlijst P9010 , een (deur)paneel D507 (met een afmeting van 90.5 cm op 55 cm breedte) en de plint SX 155. Deze lambrisering komt dus wat hoger dan de vorige opstellingen. De ORAC DECOR plint SX155 plaats je dus onderaan op de vloer. Het wandpaneel krijgt een verticale opstelling.

Dus wat zie je eigenlijk? Bovenaan heb je de P9010. Daaronder een stukje wand (hier gipswand) en daaronder de D507, het deurpaneel. Daar dan onder opnieuw een stukje wand. En onderaan de plint. Dit alles samen in een fris blauw tintje gestopt en je bekomt deze mooie lambrisering. Het proberen waard!

Gebruikte producten voor deze lambrisering:

Lambriseringskunstwerk: samenspel van heel wat wandlijsten!

In deze hotelkamer spelen zwart en wit de hoofdrollen.  Aan de rechterkant zie je een zwarte lambrisering die gemaakt is uit een veelvoud van nauw aansluitende ORAC DECOR wandlijsten Soms kun je een stukje wand tussenlaten zoals tussen de bovenste lijst DX119-2300 en dan de onderliggende lijsten waarvan bijvoorbeeld de PX114 en de PX113 de dienst uitmaken. De plint is  de SX156.

Gebruikte producten (onder andere):

Dit zelfde effect wordt op verschillende manieren toegepast. Nog voorbeelden zijn:

Spelen met breedtes

Gebruikte producten:

Horizontaal:

Deze lambrisering bestaat uit 3 van onze artikelen. De kleine DX162-2300, de DX157-2300 en de 10 cm brede DX163-2300. De twee horizontaal blauw geschilderde wandlijsten/plinten hebben als referentie DX163-2000.

Tussen deze twee horizontale lijsten heeft de plaatser  telkens verticaal met gelijkaardige wandlijsten gewerkt die alternerend  smaller en breder zijn. Zo bekom je deze unieke lambrisering. De grijze kleur op de achtergrond is de kleur van de wand.

Op die manier kun je zelf creatief de look van je eigen lambrisering bepalen.

Vertikaal:

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren