ORAC DECOR en verlichting

ORAC DECOR en INDIRECTE VERLICHTING: het perfecte samenspel!

Met het merk ORAC DECOR hebben we de mogelijkheid om heel wat manieren van indirecte verlichting aan te bieden. Licht dat op een zachte manier binnenvalt in je ruimte, brengt heel wat sfeer in huis. Dit is de trend van de laatste jaren waarbij ORAC  DECOR een voortrekkersrol vervult.

 

 Modernistisch interieur:

Plaats je ORAC DECOR  lichtlijst onder je kroonlijst voor een verruimend effect. Deze moderne combinatie van een STEPS kroonlijst C393, de L3 verlichtingslijst C383 en de HIGH LINE plint SX181 maken van dit modernistisch interieur een pareltje.

Combineer met indirecte verlichtingsprofielen van ORAC DECOR.

In de foto hierboven werd gebruikt gemaakt van de ORAC MODERN L3 collectie. Andere lijsten voor indirecte verlichting zijn de Antonio lijsten en de ORAC DECOR Diagonal.

Maak gebruik van de nieuwe collectie ORAC MODERN om sfeer te brengen in je interieur. Heel wat mogelijkheden tot indirecte verlichting met ORAC DECOR vind je hieronder.

Sierlijsten ANTONIO small en large in actie

Onderaan: Antonio small C373 schijnt op SX167-DUNE.

Middenstuk: Antonio Large C374 in combinatie met Antonio Small C373.

Bovenstaande foto’s werden gerealiseerd met het gebruik van slechts 2 sierlijsten voor indirecte verlichting. De verlichtingslijst ANTONIO SMALL C373 en zijn grotere broer verlichtingslijst C374. In die verlichtingslijsten wordt een LED verlichtingssysteem verwerkt. Die wordt in de sierlijst gelegd ofwel op een aluminium profiel geklikt. Beide sierlijsten voor indirecte verlichting kunnen als uplighter of downlighter gebruikt worden.

Gebruik: 2 keer ORAC DECOR lijst C374

Gebruik: Bovenaan sierlijst ORAC DECOR C373, middenin 2 keer ORAC C374, onderaan sierlijst C373 opnieuw.

Onderaan: Antonio small C373 schijnt op SX167-DUNE.

Bovenaan: ORAC DECOR C374, midden in 2 keer ORAC DECOR C373, onderaan sierlijst ORAC DECOR C374.

Prachtige combinaties met deze twee orac lijsten:

Indirect verlichte badkamer

Deze badkamer met uitkijk op het platteland vroeg naar een subtiele manier van verlichting. Deze elegante ORAC DECOR indirecte verlichtingslijst (designed door Jacques Vergracht) C352 geeft een moderne toets aan dit geheel. In deze lijst kan een verlichtingslijst gelegd worden. Wij bieden zowel een LED-bar systeem aan (IL400-001) als een T5 tube systeem die een mooie oplossing bieden. In de praktijk zien we dat heel wat klanten kiezen voor een eigen systeem in samenspraak met hun elektricien (dimbaar, andere kleuren,…). Dan is het beter om zelf op zoek te gaan naar een gepast verlichtingssyteem. Al deze systemen zijn trouwens te verwerken in deze indirecte verlichtingslijst C352.

Gebruikre producten:

IL400

Eetkamer met warme sfeer

De ruimte wordt verlicht door onze elegante ORAC DECOR C358 indirecte verlichtingslijst uit de LUXXUS collectie. Let ook op de mooie schaduwruimte onderaan de verlichtingslijst die een extra schaduwovergang naar de muur verzorgt. In deze lijst werd ons T5 tube systeem verwerkt die die warme lichtgloed naar boven toe doet binnenvallen.

Onderaan zorgt de ORAC DECOR plint SX104 ervoor dat de hoogwaardige parket nog beter tot zijn recht komt. De SX104 werd overschilderd met een witte kwaliteitsverf en zorgt voor een mooie overgang tussen de blekere parketvloer en de in structuur gezette donkere wand. Elegantie ten top.

Gebruikte producten: (van boven naar beneden)

Salon met led-verlichting verstopt in elegante WAVE

Dit salon wordt opgefleurd door een product designed by Pierre Daems. ORAC DECOR kreeg voor dit zeer mooie organische gevormde verlichtingsarmatuur een RED DOT award. Deze ORAC DECOR verlichtingslijst C364 is zo geproduceerd dat ze een achterliggende boord heeft waarop gelijk welk type ledbar kan gelegd worden. Klasseverlichting!

Gebruikte producten:

Indirecte verlichting naar de zijkant gericht

Dit showroom-interieur speelt met verlichting. Het verlichtingsprofiel C372 FLUXUS maakt hier de dienst uit maar doet dit op een speciale manier. Normaal wordt die lijst gebruikt als downlighter en uplighter, maar hier is de lijst op het plafond gekleefd en schijnt het licht op de muur, wat een mooie lichtband geeft.

De verlichte rozas ‘FOCUS’ – R70 maakt het geheel af.  Meer info: zie inspiratie: Designed by Ulf Moritz).   De G70 – FOLIO  wordt hier in ruitenvorm gecombineerd. Meer info op dezelfde link: Designed by Ulf Moritz De ORAC DECOR ‘DUNE’ plint SX167 gebruikt in dit interieur is ook Designed by Ulf Moritz.

Gebruikte producten:

Indirecte verlichting onder moderne kroonlijst

In beide interieurs wordt gebruik gemaakt van de zeer stijlvolle en elegante ORAC DECOR indirecte verlichtingslijst C351 (designed by Jacques Vergracht). Op de onderste foto zie je zeer goed hoe deze lijst een zwarte schaduwrand overlaat tussen de lijst en de wand.

De verlichtingslijst C351 verlicht in beide interieurs 1 van onze moderne, strakke lineaire kroonlijsten.

Op de eerste foto zie je aan het plafond de ORAC DECOR C353 sierlijst die meer het hedendaagse karakter van dit interieur benadrukt.

Op de tweede foto wordt de ORAC DECOR kroonlijst C356 eigenlijk gebruikt als een kaderlijst op het plafond en sluit die niet aan bij de wand, maar maakt deze eerder een kader op ongeveer 35-35cm afstand van de muur. Deze foto werd van onderen getrokken wat je een perfect zicht geeft op het plafond zoals je het ziet vanop de vloer.

Gebruikte producten:

FOTO 1

Verlichte deuren

We hebben enkele indirecte verlichtingslijsten in het ORAC DECOR gamma die op verschillende manieren kunnen toegepast worden. Twee voorbeelden hiervan zijn de ORAC DECOR indirecte verlichtingslijsten ontworpen door ULF MORITZ voor ORAC DECOR.

Op de foto links wordt de SHADE – C371 verlichtingslijst gebruikt als deurlijst waarachter een led-systeem geïnstalleerd wordt. De witte gloed van verlichting omrandt zo je ganse deur.

Op de foto rechts wordt hetzelfde effect beoogd met een andere lijst nl de sierlijst FLUXUS – C372 die hier als indirecte verlichtingslijst ook de functie als deuromranding beoogt. Hier wordt de lijst nog in een blinkende groen-bruine kleur gezet wat een mooi contrast geeft tegenover de rode wand. De kroonlijst gebruikt in dit tweede interieur is de sierlijst CLOUD – C370 kroonlijst.

Gebruikte producten:

Foto 1:

Foto 2:

Verlichte rozassen

De FOCUS – R70 rozas links wordt geïnstalleerd met led verlichting wat een warme lichtgloed weergeeft rondom de organische rozas. Hoe je dit voor elkaar krijgt kun je op de volgende link zien: inspiratie: Designed by Ulf Moritz.

Aan de rechterkant wordt de vaak verkocht gladde rozas met mooie rondingen R40 op een wand geplaatst. Om het licht te laten terugschijnen op de rozas wordt een gloeilamp reflector gebruikt. Deze lamp heeft een geïntegreerde zilveren spiegel en biedt een omgekeerde lichtbundel die garant staat voor mooie lichteffecten in zowel moderne als klassieke interieurs. Prettig voor de ogen, zonder schittering van een zichtbare gloeidraad.

Gebruikte producten: