PERFECTE COMBINATIES

 

Welke ORAC DECOR producten passen goed bij elkaar? Heb je moeilijkheden om te combineren? Wij geven hieronder enkele goede passende combinaties. Soms met veel verschillende producten, soms met 1 of 2 lijsten. Kijk of deze combinaties door jou gesmaakt kunnen worden!

 

Modern salon:

Laat je plafond hoger lijken! Schilder de ORAC kroonlijsten mee met het plafond. Orac Decor® gordijnprofielen werden vervaardigd volgens de meest recente technologieën en materialen. Ze bieden de mogelijkheid om gordijnrails weg te werken dankzij het extra steun- en lijmpunt, zonder dat daarom bijkomende systemen nodig zijn. Hier werd een combinatie gemaakt van de C392 STEPS kroonlijst en de SX181 HIGHLINE plint SX181.

Gebruikte producten:

Rustgevende slaapkamer

In deze rustgevende slaapkamer met naturel kleuren zijn de ORAC DECOR producten mooi maar niet overheersend aanwezig. De ORAC DECOR kroonlijst C304 maakt een mooie overgang van plafond naar muur. Deze lijst is licht geornamenteerd met een ‘fluted’ design, een soort groeven. Onderaan wordt de ORAC DECOR plint SX118 mee geschilderd met de wand en maakt ze ook deel uit van de wand. Het matchen van een plint en wand in dezelfde kleur is vaak tien keer mooier dan een plint te kiezen die de vloer matcht. Wij zijn voorstander van het gegeven: de plint is een deel van de muur en moet zodanig perfect in de wand opgenomen worden.

Gebruikte ORAC DECOR producten:

Engels getinte woonkamer

Dit prachtig in het oog springend Engels getint interieur werd mede mogelijk gemaakt door het gebruik van ORAC DECOR sierlijsten.

Bovenaan wordt gebruik gemaakt van de majestueuze C340 ORAC DECOR kroonlijst, één van de grootste lijsten die we aanbieden. Deze ‘fries kroonlijst’ geeft uw woonkamer ook een optisch groter effect.

Onderaan worden twee ORAC DECOR topproducten gecombineerd. De ORAC DECOR plint uit het LUXXUS gamma SX156 wordt op de grond geplaatst en daarboven wordt de DX119-2300p verwerkt. De DX119-2300p sluit hier direct aan op de SX156. De DX119-200p sluit aan met de dikste bolle kant tegen de bovenkant van de SX156. Zo kun je dus een verhoogde plint maken bestaande uit 2 lijsten.

Gebruikte ORAC DECOR producten van boven naar onder:

Tijdloze schoonheid

In deze rustieke woonkamer wordt één van onze mooiste ORAC DECOR producten verwerkt. De ORAC DECOR kroonlijst C990 uit het LUXXUS assortiment met zijn tijdloos karakter geeft uw interieur een stijlvol karakter. Hier wordt de lijst mooi geflankeerd door de ORAC DECOR wandlijst P9901 die hier evenwijdig aan de bovenkant van de kroonlijst ongeveer op 8 cm afstand gekleefd wordt op het plafond. Het fotootje hieronder kan wat verduidelijking geven.

Gebruikte ORAC DECOR producten in deze combinatie:

Geometrische vormen op plafonds

Deze combinatie op het plafond wordt slechts door 1 ORAC wandlijst verwezenlijkt. Hier wordt gebruik gemaakt van onze DX163-2300p. Deze lijst wordt verzaagd om deze mooi symmetrische kaders op het plafond te bekomen. Schitterend wat een combinatie van ‘creative minds’ en slechts 1 wandlijst DX163-2300p kunnen doen! Op de muren worden nog andere ORAC lijsten verwerkt.

Gebruikte product op plafond:

Big is beautiful!

In dit interieur staan de ORAC DECOR sierlijsten volledig in de picture. Zowel de kroonlijst, wandlijst als de plint zijn stevig uit de kluiten gewassen.

De C336 (één van onze grootste LUXXUS kroonlijsten) werd hier als ORAC DECOR kroonlijst geïnstalleerd.

Op ongeveer 1 meter hoogte van de vloer wordt een grote ORAC DECOR wandlijst P8050 verwerkt.

Onderaan maakt de ORAC DECOR plint SX156 uit het LUXXUS gamma de dienst uit.

Hiermee bewezen: BIG IS BEAUTIFUL.

Gebruikte ORAC DECOR producten van boven naar onder:

ORAC DECOR wandlijsten en behang: beide producten zetten elkaar in de picture

Dit horizontaal gestreept behang verdient het om in de picture gezet te worden. Dit interieur kan op de volgende manier verwezenlijkt worden.

Bovenaan wordt de ORAC DECOR plafondlijst CX106 geïnstalleerd. Deze bestseller heeft al vaak zijn sporen verdiend.

De kaders die het behangpapier accentueren worden gemaakt met onze populaire AXXENT kaderlijst PX 103. Om de hoeken die ronding te geven wordt iedere keer een PX103A verwerkt.

De verhoogde plint wordt van boven naar beneden opgebouwd met de ORAC DECOR wandlijst PX103. Een tiental centimeter eronder wordt de ORAC DECOR wandlijst PX103 geplaatst en 15cm daaronder de ORAC DECOR plint SX118. Deze plint wordt daarna in 1 kleur gezet en geeft de indruk uit 1 stuk gemaakt te zijn. Niets is minder waar, deze mooi verhoogde plint bestaat dus uit 3 profielen allemaal in dezelfde kleur geschilderd samen met de wand.

Gebruikte producten van boven naar beneden:

Tijdloos klassiek interieur: een streling voor het oog

Bij dit interieur kan je volledig wegdromen terwijl u zich in een spannend boek verdiept. En toch is dit ‘droom-interieur’ niet zo moeilijk te verwezenlijken.

Bovenaan starten we met de ORAC DECOR kroonlijst C217. De C217 is een decoratieve sierlijst die als bestseller een elegante toets tussen uw plafond en wand aanbrengt. Deze sierlijst kan zelfs op 2 manieren geplaatst worden.

De kaders boven de wandlijst zijn gemaakt  met de ORAC DECOR wand-/kaderlijst P8030. In de hoekjes wordt telkens de P8030D verwerkt om het geheel een ietwat klassiekere en authentieke look te geven.

De ORAC DECOR wandlijst P9010 deelt de muur in 2 en dit op ongeveer 1 meter hoogte.

De kaders onderaan worden opnieuw gevormd door de P8030, ditmaal zonder de speciaal geornamenteerde hoekjes.

De ORAC DECOR plint SX118 maakt een statige overgang met het mooie parket dat zo nog meer in het oog springt. Toch veel liever een mooie geschilderde en waterresistente plint dan één of andere houtkleurige gefoliede plint, niet?

Klasse toch!

Gebruikte sierlijsten van boven naar onder: