Creatief met plinten

Dankzij het heel uitgebreide gamma aan plinten waarover Orac Decor® beschikt, kun je heel creatief met plinten zijn. Wij zijn geen voorstander van de normale klassieke plint in dezelfde kleur als je parket. Plinten van ORAC DECOR maken eerder deel uit van de wand en niet van de vloer. ORAC DECOR plinten zijn ook elegant, stralen design uit en zijn voorzien van een verfgrondlaag die je nadien zelf in een zelfgekozen kleur schildert. Komt daarbij  dat de ORAC DECOR plinten één van de weinige plintencollecties zijn die design en waterbestendigheid combineren.

Onze plinten kun je bovendien heel gemakkelijk zelf installeren met onze installatiehandleiding en de installatievideo  die je op onze site terugvindt. 

 

Trap met plint

Gebruik je plint langs de treden van je trap. Schilder de plint in de kleur van je muur. Hier gebruikten we de nieuwe SX173 ORAC DECOR plint (collectie CONTOUR) met een hoogte van 10 cm. ORAC biedt een top collectie aan van overschilderbare en watervaste vloerplinten.

Elegante overgang met witte plint

Deze ORAC DECOR plint SX 104 zorgt ervoor dat de hoogwaardige parket nog beter tot zijn recht komt. De SX 104 werd overschilderd met een witte kwaliteitsverf een zorgt voor een mooie overgang tussen de blekere parketvloer en de in structuur gezette donkere wand. Elegantie ten top.

Gebruikte producten: (van boven naar beneden)

Plint en deurlijst lopen in elkaar over: elegantie ten top!

Plint en deurlijst die in elkaar overlopen geven een strak en samenhangend geheel in uw interieur. De plint werd hier in kleur gezet. De ORAC DECOR plint DX157 wordt hier zowel als plint als deurlijst gebruikt. Rond het behang wordt ook een ORAC DECOR plint DX162 gebruikt om een kader te maken. De plint werd hier optisch verhoogd door een horizontale wandlijst PX103 te plaatsen op 30 cm hoogte en zowel de plint als de wand en het lijstje in dezelfde blauwe kleur te overschilderen. Een licht verhoogde plint in een modern jasje.

Gebruikte producten: (van boven naar onder en dan links naar rechts)

Led verlichting en plinten: de perfecte combinatie

Onze ORAC DECOR SX155 plint in het wit overschilderd maakt hier een zeer elegante overgang naar de muur. Op zelf gekozen afstand kunnen led-lampjes in de plint verwerkt worden. Dit gaat zeer goed met de SX155 plint aangezien de diepte van die plint 2.5 cm ruimte creëert om die ledlampjes erin te verwerken.

Hoe je die led-lampjes in een plint verwerkt vind je in bijhorend pdf-document:

Gebruikte producten:

Plint als afwerkplint van ORAC DECOR lambrisering

Deze bestseller plint werd volledig mee geschilderd met de kleur van de wand en maakt er dus ook echt effectief deel van uit. Zo krijg je een heel homogene wand die verbonden is door één sterk kleur. De bestseller ORAC DECOR plint SX118 wordt hier elegant tegen gezet tegen het voetje D310 van de deuromlijsting. Als deurlijst werd de ORAC DECOR DX119 gebruikt die zowel als wandlijst (horizontaal) als deurlijst (vertikaal) kan fungeren. Deze lambrisering (deeplink) bestaat uit de PX 169 als afwerklijst, de ORAC DECOR lambriseringslijst PX147 (vertikaal paneel dat geklikt kan worden) en de ORAC DECOR plint SX 118 die het geheel elegant afwerkt.

Gebruikte producten: (van boven naar onder en dan links naar rechts)

Plint, wand en plafond in 1 kleur gezet

Dit salon wordt opgefleurd door een product designed by Pierre Daems. ORAC DECOR kreeg voor dit zeer mooie organische gevormde verlichtingsarmatuur een RED DOT award. Deze ORAC DECOR verlichtingslijst C364 is zo geproduceerd dat ze een achterliggende boord heeft waarop gelijk welk type ledbar kan gelegd worden. Klasseverlichting!

Gebruikte producten:

Gebruikte producten: (van boven naar onder en dan links naar rechts)

Licht verhoogde plint (combinatie van plint, wandlijsten en kleur)

Deze licht verhoogde plint brengt elegantie en schoonheid in uw interieur! Deze verhoogde plint bestaat uit een combinatie van 3 producten en de wand die mee geschilderd is in dezelfde bruin-zwarte kleur. Verhoogde plint: van hoog naar laag starten we met de ORAC DECOR wandlijst PX113, dan een stuk wand, dan de ORAC DECOR wandlijst PX103, opnieuw wand en dan afgewerkt met de oerdegelijke ORAC DECOR plint SX118. Verder op de foto zie je de volgende producten: Bovenaan ORAC DECOR kroonlijst CX 106 en rond het behang de ORAC DECOR wandlijst en/of kaderlijst PX 103 (zoals ook gebruikt in de plint) met bijhorende gebogen hoekstukjes PX103A.

Gebruikte producten: (van boven naar onder en dan van links naar rechts)

Meer uitgesproken verhoogde plint

Voor en na: wat een wereld van verschil! En toch: heel simpel om zelf te doen. De verhoogde ‘vuilwitte’ plint (rechterfoto) maakt opnieuw gebruik van 3 ORAC DECOR producten. Van boven naar beneden zijn de ‘stars of the day’ de ORAC DECOR wandlijst P8030, eronder een stukje wand, dan de ORAC DECOR wandlijst P8040 en de ORAC DECOR plint SX118. De wand tot aan de verhoogde plint wordt in 1 kleur gezet, de verhoogde plint in het vuilwit. Van een waw-effect gesproken.

Gebruikte producten: (van boven naar onder en dan van links naar rechts)

Plint verhogen tot echte ‘lambris’

Een mooie lambris: wie droomt hier niet van? En toch niet zo moeilijk om dit resultaat te bereiken. In dit voorbeeld worden 4 verschillende ORAC DECOR profielen gebruikt en gecombineerd. Van boven naar beneden kan je gebruik maken van de ORAC DECOR wandlijst P8060 als bovenste lijst op ongeveer anderhalve meter hoogte. Dan heb je een stuk wand met de daarop volgende ORAC DECOR wandlijst P8020 en de P8040. Als plint kun je gebruik maken van de ORAC DECOR SX118 plint. De hele lambris wordt dan in een matte beige afwerkingsverf gezet wat een sterk effect geeft in combinatie met het Engelse behang met bloemenmotief.

Gebruikte producten: (van boven naar onder)